Гүн шим зөвлөж байна: Франц вандуйтай хачир хийх арга

Нийтлэлч: Кана
2016.03.02
|
1,828
Эрхэм уншигч танд зориулан Монголжингоо.мн вэб сайт ”Гүн шим” төвтэй хамтран амттай хачрын жорыг хүргэж байна. Энэхүү жорыг хүргэхэд гүнээ туслалцаа үзүүлсэн ”Гүн шим” төвийн хамт олонд гүнээ талархал илэрхийлье.

Бидэнд юу хэрэг болох вэ?:


Ногоон сонгино 50 гр

Цагаан мөөг 100 гр

Бөөрөнхий сонгино 50 гр

Сармис 20 гр

Вандуй 100 гр

Амтат чинжүү 2 ширхэг

Ургамлын тос 100 гр

Хясааны соус 100 гр

Үсү чимх

Гүнжидийн үр

 

ХИЙХ АРГА:

Эхлээд сонгино, чинжүүгээ жигд урт нарийн хэрчинэ. Ургамлын тосондоо тэдгээрийг зөөлөн галаар хуурна. Дараа нь мөөгөө хийж дахин холин хуурна. Үүн дээрээ хясааны соус, гүнжидийн үр болон бусад хольцоо хийж хуурснаар хачир маань бэлэн болно.

Дээр нь жууцайгаа нэмнэ. Ингээд хавчны махаа жигд хавтгай нарийн хэрчинэ дээр нь нэмнэ. Үүний дараа гахайн утсах махаа хийгээрэй.

Холихын өмнө чимх давсаа цацна. Үүний дараа гараараа сайн хольж өгнө. Дээр нь алимны цуу, ургамлын тосоо хийж мөн адил гараараа базаж хольж өгнө. Ингээд л бидний хачир бэлэн боллоо.

 

 

Энэ мэт сонирхолтой мэдээлэл, зөвлөгөө, бодит хүмүүсийн түүхээс уншихыг хүсвэл бидэнтэй өдөр бүр хамт байж, бидэнтэй нэгдээрэй.

Улаанбаатар